Vlinder- en Libellenwerkgroep Zeeland

Aanleg idylles

In 2020 heeft de Vlinder- en libellenwerkgroep aandacht gehad voor de aanleg van idylles voor vlinders en libellen. Zo werden er idylles aangelegd in Veere (Bastion en Veerseweg), Zanddijk (Oude Bosweg), Oostkapelle (Hof van Heden), en Vlissingen (openbare tuin aan de Simon Stevinstraat). De aanleg van de idylles werd gefinancierd door zowel de Provincie Zeeland als door de werkgroep, voor aankoop van zaad en aanleg op 50-50 basis.

Hieronder enkele impressies van de aanleg van de idylles (klik op foto voor vergroting).

In januari 2020 werd begonnen met de aanleg van een idlylle voor vlinders en libellen aan het Bastion in Veere. Op 11 september werd de idylle feestelijk geopend door wethouder Wisse van de gemeente Veere.

De familie Stolwijk in Zanddijk heeft een stukje land waar zij graag wat meer natuur zouden zien. De familie heeft de werkgroep gevraagd mee te helpen met de aanleg. Op het landje is ook een amfibieënvijver aangelegd. Later komt er nog een doolhof. Het adres van de idylle is het landje naast Oude Bosweg 3, Veere (Zanddijk).

Aan de Veerseweg 70, Veere (direct na de Golsteinseweg als je naar Veere rijdt) ligt een voormalige boerderij. Achter deze boerderij ligt nu zowel een moestuin als  een kleine vlinderidylle  Hiervoor is een subsidie van de Provincie Zeeland verkregen. Hieronder enkele foto’s van de aanleg.

 

Aanleg tuin Vlissingen:

Oostkapelle: