Terugblik

Terugblik

Nationale Nachtvlindernacht bij Imkerij Poppendamme 15-09-2023

15-09-2023  Nationale Nachtvlindernacht bij Imkerij Poppendamme

In het kader van de Nationale Nachtvlindernacht was er op vrijdagavond 15 september weer een avond met laken bij Imkerij Poppendamme. Zoals elk jaar waren we hier te gast o.l.v. Jan van Belzen die met hulp van enkele werkgroepleden alle soorten ter plaatse op naam bracht.

Er was aardig wat belangstelling, ca. 20 mensen waren aan het begin van de avond aanwezig, waaronder ook enkele jeugdige belangstellenden. De ene na de andere nacht-vlinder die op het laken kwam, werd in een buisje gedaan en afgeleverd bij de tafel van Jan. De warme honingwijn die in de tussentijd door Arjen de Meester aan de volwassenen werd uitgedeeld, viel bij iedereen erg in de smaak.

Nationale Nachtvlindernacht bij Imkerij Poppendamme
Nationale Nachtvlindernacht bij Imkerij Poppendamme

Hieronder een overzicht met alle waarnemingen. In totaal werden er 32 soorten macrovlinders en 13 soorten microvlinders geregistreerd. Een totaal van 188 individuen waarvan het Zwart Weeskind wel de meest spectaculaire was. De Doodshoofdvlinder, die vorig jaar wel werd gezien, liet zich deze keer helaas niet zien.

Foto’s: Marcel de Bruijn & Tobi Koppejan

Essengouduil
Essengouduil
Iepengouduil
Iepengouduil


28-06-2023  40-jarig Jubileum Vlinderstichting

Dit jaar bestaat De Vlinderstichting veertig jaar. Ter gelegenheid hiervan wordt er in elke provincie een speciale activiteit georganiseerd. Op 28 juni 2023 was Zeeland aan de beurt.

Terugblik jubileumactiviteit Zeeland